divendres, 28 de juny del 2013

El conte de Libori ja està a la venda

El passat diumenge 23 de juny es va presentar i posar a la venda el conte “El meravellós viatge de Libori”. La presentació va tindre lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de Forcall i va contar amb la presència de Santiago Pérez, alcalde de la localitat, Pau Batet, un dels il.lustradors del conte i Mònica Segura, l'autora del text, així com nombrosos veïns i visitants del poble, que es van apropar per conèixer de primera mà de què tracta i com s’ha dut a terme aquesta iniciativa.


Els autors varen explicar, en primer lloc, la gestació i el desenvolupament dels treballs relacionats amb el conte, sorgit d’un projecte final del Màster en Museus, Educació i Comunicació de la Universitat de Saragossa, realitzat per l’autora del text. Aquest treball, centrat en potenciar el coneixement del patrimoni arqueològic de Forcall fora d’un context d’educació no reglada, va proposar la redacció d’una història fictícia amb certs components reals per introduir una sèrie de conceptes d’època romana. A més, l’obra conté objectius com el d’entendre què és un jaciment arqueològic i qui hi vivia a la ciutat romana de Lesera; identificar parts visibles al jaciment i poder interpretar els objectes de la Col.lecció Museogràfica de Forcall, potenciant, al mateix temps, uns valors transversals de protecció, valoració i identificació cap al patrimoni heretat.


En quant a les il.lustracions, es va explicar en què es van inspirar els autors per crear Libori i la resta dels personatges, seguint una estètica un tant fantàstica per donar-li un toc simpàtic i atractiu al conte.

Una de les parts més interessants que es van destacar fou el procés de documentació dut a terme per l’equip, tant per a la redacció del text, en el que apareixen objectes que es conserven a la Col.lecció Museogràfica o elements visibles al jaciment com les marques del carros a l’entrada de Lesera que observa Libori al llarg del seu viatge, o una domus de finals del s. I dC excavada recentment, com per a les il.lustracions, que segueixen l’estètica o reprodueixen fidelment objectes reals recuperats al jaciment de La Moleta dels Frares.
Al llarg de tot el cap de setmana, els autors van estar en una de les paradetes de la fira Ibero-romana venent el llibre, que es podia adquirir junt amb un iman de nevera amb la imatge d’algun personatge del conte. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada