dilluns, 18 d’agost del 2014

Activitats sobre el nostre passat romà a l’estiu cultural 2014 de Forcall

Al llarg de cada estiu, l’Ajuntament de Forcall porta a terme un seguit d’activitats culturals per dinamitzar la població, totes dins del que s’anomena “Estiu cultural”. Sota el lema “Natura, cultura i vida”, es programen eixides senderistes, concerts de tot tipus de música, activitats per als jubilats i per als xiquets, així com menjars populars i altres actes. Aquest any La maleta de Libori també ha participat, aproximant un poquet més el passat romà del poble a xiquets i grans, amb la idea de què tant els que viuen tot l’any ací com els que solament poden vindre a l’estiu, coneguen de primera mà el nostre patrimoni.

D’aquesta manera el primer dia es va desenvolupar un taller didàctic, en el qual es van tractar temes relacionats amb els costums i la vida dels romans, per visitar tot seguit la Col.lecció Museogràfica i fer allà unes activitats de dinamització.


 En grups, els xiquets i les xiquetes havien de completar unes probes, usant el raonament i la lògica per entendre els materials arqueològics que es conserven. Tots van estar tots molt atents i van gaudir de l’activitat demostrant que saben molt dels romans i entenen a la perfecció tots els materials!

Més tard, els més menudets van muntar puzles amb imatges d'objectes ibèrics i romans, mentre que els grans van jugar a un joc de preguntes, relacionades amb la moleta dels Frares, els ibers i els romans en general.


Tot açò ens va servir per preparar la visita al jaciment, que seria uns dies després. En aquesta ocasió, els xiquets i les xiquetes van vindre acompanyats pels seus pares i tots junts vam recórrer el que queda de Lesera molt encuriosits, fent moltes preguntes i gaudint de la jornada a través de diferents activitats de dinamització per ajudar a entendre les restes i fer volar la nostra imaginació.


 Esperem que totes i tots  mantinguen sempre aquest interés tan gran que van demostrar i gaudisquen sempre del nostre patrimoni! Fins a la propera!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada