divendres, 19 de setembre del 2014

Activitats per al present curs escolar 2014/15

Amb el començament del nou curs, La maleta de Libori s'ha ficat en contacte amb els centres escolars de la província per enviar informació respecte al conte El meravellós viatge de Libori, per si fora del seu interés a l’hora de programar les lectures de l’any, així com els materials i les activitats a treballar en les distintes matèries.

La història està ambientada en el jaciment arqueològic de La moleta dels Frares – situat dins del terme municipal de Forcall, a la comarca dels Ports – on va existir una ciutat romana anomenada Lesera. Aquest és l’únic nucli urbà d’època romana trobat en la nostra província i, per això i per altres raons, ha sigut considerat un dels jaciments arqueològics més importants de les nostres terres.

El llibre ja ha sigut treballat en els centres escolars de la comarca dels Ports al llarg del passat curs escolar, emmarcat dintre de distintes matèries, i s’ha posat en pràctica el seu programa educatiu associat, enfocat als alumnes a partir de segon cicle de primària. Aquest pretén introduir als xiquets i xiquetes en el món romà a través d’un exemple pròxim al seu entorn i que forma part important del nostre patrimoni provincial, tant històric com cultural, que és fonamental conéixer.

Junt amb aquests objectius, a partir dels quals es poden treballar diferents temes, es potencien valors de protecció, valoració i identificació cap al patrimoni heretat, amb la idea que l’educació en el patrimoni és el primer pas per garantir la seua present i futura conservació.

Per tant, per a completar la lectura del conte, oferim als centres escolars la possibilitat de realitzar alguna activitat relacionada i que forma part d'aquest projecte educatiu anomenat La maleta de Libori.
A l'apartat "Activitats escolars" trobareu una breu explicació sobre les activitats que oferim, que podeu ampliar enviant-nos un e-mail plantejant qualsevol dubte a: lamaletadeliborio@gmail.com

Per a més informació, us convidem a seguir-nos al twitter @maletadeliborio.

Podeu aconseguir el conte a Forcall, a l'ajuntament o l'oficina de turisme, a algunes llibreries del País Valencià (a Castelló a la llibreria Argot) i  on-line a l'editorial Onada Edicions, prement ACÍ. En aquesta última també el podreu trobar en castellà. 

Una salutació i fins prompte!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada