dimecres, 9 de març del 2016

Serafina, la masovera valenta

Hui volem destacar un personatge clau en l'aventura de Libori, una dona valenta, lluitadora i molt intuïtiva: Serafina, la masovera que comparteix la vida amb Libori i que l'ajudarà a resoldre el seu misteri.
L'aventura de Libori comença amb un viatge a un lloc desconegut. A la seua tornada, el masover es posa a investigar on ha pogut anar a parar, contant-li a Serafina tots els detalls del seu viatge. Aquesta, buscant al voltant del mas i del seu bancal, acaba descobrint que el seu marit ha viatjat en el temps!

Serafina representa eixes dones masoveres que tant han hagut de treballar al llarg de la seua vida.
I és que no devia ser fàcil ser dona en temps passats... Les feines al mas eren dividides entre els homes i les dones, encara que moltes d'aquestes es compartien, requerint el treball de tots. En un temps en el qual no existien ni les llavadores ni l'aigua corrent, les dones havien d'anar a llavar al riu, a voltes a gran distància del mas, netejar la casa amb aigua portada de la font, fer la roba per a la família teixint les seues pròpies teles amb la llana de les ovelles del mas, arreglar l'hort i els animals amb els seus marits, criar als fills i tenir cura dels majors, entre moltes altres feines.
Una vida dura, d'entrega i treball. Un mode de vida que ja s'ha perdut en el temps, però que amaga molta saviesa i coneixements que no hem de perdre.

Ací teniu a Serafina, commemorant el Dia Internacional de la Dona!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada