dimarts, 26 de juliol del 2016

L’escola de Benassal treballa el passat romà de la província amb Libori!

Este curs que ha acabat hem estat a l’escola de Benassal. Fou cap al mes de març quan vam agafar la maleta de Libori i anàrem cap a aquest bonic poble, per poder mostrar als xiquets i xiquetes d’allà l’important passat romà de les nostres terres.

Un matí ben promptet, vam arribar a l’escola carregats d’il·lusió per fer les activitats programades: la maleta didàctica per als més grans i el conta contes per als més menudets.


 
En acabar les activitats, vam tornar de nou a la classe dels més majors per a jugar amb ells al joc de taula, fent un recorregut per un camí ple de qüestions i proves a superar, per tal d’arribar els primers al centre del tauler, a la ciutat de Lesera, i demostrar tots els coneixements que sobre el món romà tenim cadascú.Entre tant, i com cada volta que viatgem a un centre educatiu, sempre acabem aprenent una cosa o una altra. Aquesta vegada, ens vam assabentar que a Benassal hi ha un ermitori molt bonic dedicat a Sant Libori. El nostre masover estaria molt content de saber que allà veneren el sant que porta el seu nom!


Pocs dies després, ens vam tornar a trobar. Aquesta vegada fou a Forcall, des d’on pujarem en excursió fins al jaciment arqueològic de La Moleta dels Frares, on va existir l’antiga ciutat romana de Lesera. Amb molt d’interés, tots i totes vam recórrer el lloc, imaginant l’aventura de Libori i com seria la gent que allà hi viuria en temps romans.


La jornada va finalitzar amb un entrepà i una visita a la Col·lecció Museogràfica, on, a través d’un joc amb proves d’observació i lògica, els xiquets i les xiquetes van poder conèixer més a prop les restes que conservem i que van ser la inspiració per crear l’aventura de Libori.
La veritat és que va ser un plaer poder conéixer als xiquets i xiquetes de Benassal, així com als seus mestres, que han transmés molta il·lusió i ganes per aprendre del nostre passat!!

Gràcies amics i amigues!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada