dimecres, 28 de juny del 2017

Així va ser la Fira Ibero-romana 2017

El cap de setmana passat vàrem celebrar la desena edició de la Fira Ibero-romana de Forcall, un esdeveniment molt esperat i estimat per tots els forcallans i les persones que ens visiten.

Com cada any, els actes centrals es van desenvolupar al voltant de la gran plaça porticada de Forcall on, vorejant les façanes de les cases que delimiten l'espai, es van col.locar les paradetes del mercat de productes artesanals. Enmig del gran fòrum, les representacions teatrals es van anar succeint, apareixent deus mitològics, fades del bosc, nimfes, esclaus i personatges dels diferents estaments de la societat ibera o romana. A més a més, els veïns i visitants vam poder gaudir de la tercera trobada de recreadors del món antic, amb la qual es van representar lluites històriques i formes de combat de l'època entre romans i cartaginesos.

El diumenge de matí, al jaciment arqueològic de La Moleta dels Frares, es va portar a terme la inauguració dels panells explicatius que l'Ajuntament de Forcall ha instal·lat gràcies al finançament de l'Agència Valenciana del Turisme. A l'acte i a la posterior visita guiada i recreada, van assistir Santiago Pérez, alcalde de Forcall, Josep Gisbert, de l'Agència Valenciana del Turisme i Antonio Ripollés, president de la Mancomunitat Els Ports.

Després de la presentació, es va fer un recorregut guiat de la mà de Mònica Segura, la qual va explicar les diferents parts de la ciutat romana de Lesera a través de la història de la seua investigació al llarg de les últimes dècades i, en les diferents parts del jaciment, els recreadors, vestits amb la indumentària de l'època, van representar escenes de vida quotidiana a una ciutat del segle I.

Ací us deixem l'enllaç al vídeo sobre la fira de la televisió Comarques Nord:


Galeria d'imatges de la visita a Lesera i de la fira ibero-romana d'enguany:

 
 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada